Студентска бригада Војске Републике Српске, која је била стационирана на бихаћком ратишту, оформљена је почетком новембра 1994. године, а расформирана након само 72 дана. У свом саставу имала је искључиво студенте и професоре бањалучког Универзитета. Студентска бригада имала је 13 погинулих бораца и преко 20 рањених.

Поводом обиљежавања 22 године од формирања Студентске бригаде Војске Републике Српске, Студентски парламент Универзитета у Бањој Луци организује меморијални турнир „Студентска бригада“ у знак сјећања на ову јединицу. 3. меморијални турнир Студентска бригада 2016 одржаће се од 21. до 23. децембра 2016. године на Универзитету у Бањој Луци.

Овом приликом вас позивамо да узмете учешће на турниру и да у што већем броју на достојанствен начин одамо почаст Студентској бригади Војске Републике Српске.

Спортске дисциплине:

Индивидуални спортови (неограничен број учесника):

  1. Тенис
  2. Стони тенис
  3. Шах
  4. Пливање
  5. Џудо

Колективни спорт:

  1. Баскет (3х3) – Максимално 2 екипе по факултету (Максимално 4 играча по екипи)

Пријаве слати искључиво на мејл:  studentskabrigada2016@gmail.com 

Пријаве  до 19. децембра (понедељак), до 12 часова.

Термини такмичења ће бити објављени одмах по затварању пријава, на Facebook event –у  „Студентска бригада 2016” и интернет страници Студентског парламента Универзитет у Бањој Луци.

Пријаве за учешће на меморијалном турниру „СТУДЕНТСКА БРИГАДА 2016“ можете преузети на сљедећем линку : ИНДИВИДУАЛНИ СПОРТОВИ и КОЛЕКТИВНИ СПОРТ

 

cizme