Данас, 14.12. 2016. године, на Универзитету у Бањој Луци уприличен је пријем код Ректора проф. др Милана Матаруге за најуспјешније студенте на 9. научно – стручној конференцији „Студенти у сусрет науци“.

Ректор Универзитета у Бањој Луци честитао је најуспјешенијим студентима и изразио велико задовољство овогодишњом конференцијом. Овогодишња конференција окупила је више од 200 учесника, из 15 земаља. Студенти су презентовали своја достигнућа из свих шест научних области.

У разговору са Ректором Универзитета најуспјешнији студенти су имали прилику да подијеле своја искуства са овогодишње конференције али и конференција одржаних претходних година, као и да упуте своје сугестије за наредну конференцију. На пријему је било ријечи и о дешавањима на Универзитету у Бањој Луци, о програмима размјене студената и учешћу наших студената на научно-стручним конференцијама у иностранству.

Ректор проф. др Милан Матаруга истакао је важност промоције најбољих и најталентованијих студената нашег Универзитета. Било је говора и о донесеној Одлуци о обављању прирпавничког стажа за најбоље студенте Универзитета у Бањој Луца.

Предсједник Студентског парламента Универзитета у Бањој Луци Зоран Граховац и предсједник Организационог одбора StES – a 2016  Лука Миладиновић још једном су честитали студентима и исте позвали да се активно укључе у организацију наредне 10. научно – стручне конференције StES, те да своје искуство  са конференције StES  и других конференција искористе у организацији 10. научно – стручне конференције. Наредне године одржаће се 10. научно – стручна конференција, а по први пут конференција ће носити префикс „МЕЂУНАРОДНА“.

На пријему су уручене вриједне награде за најуспјешније студенте.

Најуспјешнији студенти на 9. научно – стручној конференцији су :
Амрудин  Алагић, студент Пољопривредног факултета Универзитет у Бањој Луци (из области пољопривредних наука)
– Недељко Ђого , студент Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци (из области медицинских наука)
– Амел Емкић, Факултет за грађевинарство и геодезију Универзитета у Љубљани  (инжењерство и технологија)
– Александра Савић, студент Филолошког факултета Универзитета у Бањој Луци (хуманистичке науке)
– Наташа Сладојевић и Ведрана Дошен са Природном-математичког факултета Универзитета у Бањој Луци и Наташа Лукић, Природно –математички факултет Универзитета у Новом Саду ( у области природних наука)
– Данијела Вулетић, Економски институт Академије наука Чешке Републике и Љубица Каурин, Правни факултет Универзитета у Бањој Луци  (друштвене науке).