У оквиру Дана студената 2017 организован је низ едукација. Радионице из области лидерства, цртања графита и ди-џејинга организоване су за све наше колеге жељне додатног знања и усавршавања. Пријаве су биле доступне за све студенте а најбољи су одабрани чиме су радионице могле да почну паралелно са почетком Дана студената 2017. године.

Радионице из области лидерства воде: Илија Трнинић, извршни директор Института за развој младих и заједнице Перпетуум мобиле Бања Лука, Немања Ковачевић, шеф кабинета министра за економске односе и регионалну сарадњу у Влади Републике Српске те Милан Грубор, шеф кабинета градоначелника Града Бања Лука.

Немања и Милан своје каријере започели су градити у студентским данима као студентски лидери. Немања је оснивач Студентске организације на Факултету политичких наука Бања Лука, а Милан један од оснивача Студентског парламента Универзитета у Бањој Луци и његов први предсједник. Илија Трнинић већ дуги низ година успјешно руководи Институтом Перпетуум мобиле а завидно искуство има у области писања пројеката, заговарања и лобирања. Учествовао на бројним семинарима, конференцијама, руководио великим пројектима.

Радионице се одржавају радним даном у конференцијској сали Павиљона 4 СЦ ,,Никола Тесла“ Бања Лука а њима присуствује 20 одабраних учесника.